دربِ شیشه ای برقی چند سالی است بهترین گزینه برای مکان هایی هستند که رفت و آمد در آنها زیاد است مثل ورودی بانک ها، بیمارستان ها، فروشگاه های بزرگ و آزمایشگاه ها و … در این مطلب میخواهیم بدانیم دربِ شیشه ای برقی چیست و چه کاربردی دارد؟ در ابتدا بهتر است یکی از قدیمی ترین و معتبرترین تولیدکنندگان درب شیشه ای برق را معرفی کنیم که در زمینه ی تولید انواع درب اتوماتیک جزو شرکت های موفق هستند. ایران اتوماتیک با تولید انواع درب اتوماتیک متنوع و با کیفیت و مشاوره جهت خرید درب، از بهترین گزینه ها برای خرید درب اتوماتیک است.
از دربِ شیشه ای برقی برای زیباتر شدن نمای بیرونی ساختمان، حفظ امنیت، سهولت در باز و بسته شدن درب ها بدون نیاز به نیروی انسانی، جلوگیری از هدر رفتن انرژی، کاربرد آسان برای افراد دارای معلولیت، کودکان و سالمندان که نمی توانند درب ها را باز کنند، استفاده میشود. دربِ شیشه ای برقی برای کنترل باز و بسته شدن از حسگر ها فرمان میگیرند و چون دستگیره ندارند احتمال شیوع ویروس و میکروب ها را به حداقل می رسانند.
اجزای اصلی تشکیل دهنده دربِ شیشه ای برقی:
فریم و شیشه ی درب
اپراتور درب
درب شیشه ای برقی در چندین دسته قابل تفکیک هستند. دربِ شیشه ای برقی از لحاظ ظاهر و کاربرد و نحوه ی حرکت تنوع بالایی دارند که در این مطلب در حد توان آن ها را بررسی میکنیم.
دربِ شیشه ای برقی کشویی را میتوان در مکان های شلوغ و پر رفت و آمدی که عرض درب زیاد است نصب کرد و معمولا به صورت ۴ لت هستند.دربِ شیشه ای برقی انتخاب کسانی است که میخواهند با هزینه ی مناسب، دربِ شیشه ای برقی متنوع و پر کاربرد را نصب کنند به همین دلیل است که درب های کشویی از پر فروش ترین درب های اتوماتیک هستند.
درب های کشویی علاوه بر تنوع درتعداد و نوع فریم(۲ لت ثابت_ دو لت متحرک، ۱ لت متحرک_ یک لت ثابت) اسم های مختلفی نیز دارند: دربِ شیشه ای اسلایدینگ، دربِ شیشه ای اتوماتیک ریلی، درب اتوماتیک شیشه سکوریت.
درب شیشه ای برقی
با اینکه همه ی درب های اتوماتیک پر کاربرد هستند اما دربِ شیشه ای برقی تلسکوپی بعد از درب کشویی جز پر طرفدار ترین هاست. شباهتی که بین عملکرد درب تلسکوپی و به درب کشویی است، این است که هردو به یک صورت باز میشوند و لت ها روی هم قرار میگیرند اما لت های دربِ شیشه ای برقی که در دو نوع ۳ لنگه و ۶ لنگه هستند فضای بیشتری برای عبور در اختیارتان قرار میدهند زیرا لنگه های درب تلسکوپی روی هم میلغزند و در کنار در جمع میشوند. اما تفاوت دربِ شیشه ای برقی تلسکوپی با کشویی از نظر قیمت کاملا مشهود است.
درب شیشه ای برقی
درب های تاشو حداکثر فضا برای رفت و آمد را در اختیار افراد قرار میدهند به طور مثال اگر مکانی مانند درب راهرو باید بالاترین میزان باز شوندگی را داشته باشد درب های تاشو یا فولدینگ بهترین گزینه است. گفتنی است که نصب این درب ها به تخصص بالایی نیاز دارد. ایران اتوماتیک با با تجربه ترین کارکنان، درب های خریداری شده را با توجه به جزیی ترین مسائل و بدون ایجاد مشکل برایتان نصب میکنند.درب اتوماتیک آکاردئونی نام دیگر این درب هاست.
عملکرد این نوع درب ها مثل آرام بند است اما از نوع برقی. اپراتور این درب ها به کمک بازوی حرکتی درب را باز و بسته میکند.باز و بسته شدن این درب ها از طریق سنسور و ریموت قابل کنترل است. اپراتور این درب ها روی انواع درب چوبی، ضد سرقت، ورودی غذاخوری ها و هتل ها، درب های فلزی قابل استفاده است.
درب شیشه ای برقی
بیشتر بخوانیم : درب شیشه ای سکوریت
از زیباترین درب های اتوماتیک است که جلوه ای خیره کننده به ورودی ساختمان ها می دهند. دربِ شیشه ای برقی گردان در گذشته به کمک نیروی دست انسان باز و بسته میشد اما در حال حاضر موتور کوچکی پره های درب را به حرکت وادار میکند.
زاویه بین پره ها که از لبه و حول محور دایره ای به هم متصل هستند، ۹۰ یا ۱۲۰ درجه است. این درب ها به گونه ای هستند در عین حال که همیشه باز هستند، بسته نیز هستند. این درب ها با ایجاد امنیت در ورودی و جلوگیری از هدر رفتن انرژی در محیط هایی که بین فضای بیرون و داخل ساختمان اختلاف دمایی وجود دارد، رفت و آمد در این مکان ها را آسان میکنند.
اپراتور: اپراتور دربِ شیشه ای برقی ، نیروی موتور را به واسطه ی تسمه ها به درب ها منتقل میکند و باعث حرکت آنها میشود.برای انتخاب اپراتور درب اتوماتیک باید به کیفیت ساخت قطعات و مدار فرمان، نوع موتور و گیربکس و انکدر توجه کنید.
رادار: رادار همان سنسوری است که در بالای درب تعبیه شده است و به حرکت حساس است. به محض اینکه شخصی جلوی سنسور قرار بگیرد پیغامی از طرف رادار به مرکز کنترل فرستاده میشود. واکنش مرکز کنترل نیز بر اساس وضعیت انتخاب شده توسط سلکتور به سنسور فرستاده میشود و به این ترتیب درب ها باز یا بسته میشوند.
سلکتور: انتخاب وضعیت های مختلف درب اتوماتیک به عهده سلکتور است. این وضعیت ها شامل:
اتوماتیک دو طرفه: رادار ها به صورت دو طرفه فعال هستند و درب ها باز و بسته میشوند.
اتوماتیک یک طرفه: این وضعیت برای مواقعی است که میخواهیم افراد داخل ساختمان بتوانند بیرون بروند اما شخص جدیدی وارد نشود. این وضعیت معمولا بعد از ساعت کاری انتخاب میشود.فقط رادار داخلی در این وضعیت فعال است.
دائم باز: هنگام جابجایی وسایل و تردد زیاد این وضعیت انتخاب میشود.
دائم بسته: رادار های دو طرفه خاموش هستند و درب بسته است.
نیم باز: در این وضعیت در نیمه باز است و هوا بین داخل ساختمان و بیرون کمتر جریان می یابد.
قیمت دربِ شیشه ای برقی به جنس شیشه و کیفیت ساخت، ابعاد و تعداد لنگه و جنس فریم ها بستگی دارد. اما نمیتوان قیمت مشخصی برای درب های شیشه ای اعلام کرد زیرا از پیش ساخته نیستند.