شیشه های سکوریت نمونه ای بسیار مهم و پر کاربرد در صنعت شیشه سازی است. سکوریت در برابر ضربه و فشار جزو ایمن ترین و مقاوم ترین شیشه ها هستند. زیبایی که این شیشه ها به نمای بیرونی ساختمان میدهند بسیار چشم نواز است.
در این مطلب میخواهیم بدانیم سکوریت چیست و چه کاربردی دارد؟ اولین شیشه ی سکوریت حدودا ۱۰۰ سال قبل تولید شده است و با گذشت زمان بیشتر مورد استقبال قرار گرفتند. در حال حاضر درب شیشه سکوریت جزو لاینفک صنعت ساخت و ساز است و کاربرد های زیادی دارند. یکی از قدیمی ترین تولید کنندگان انواع شیشه و درب سکوریت شرکت ایران اتوماتیک می باشد. انواع درب های اتوماتیک و شیشه سکوریت و نشکن توسط این شرکت تولید میشود.
شیشه سکوریت
وقتی حرف از شیشه به میان می آید، منظره ای از شکستن و خرد شدن آن در ذهنمان مجسم میشود. شکستن شیشه ها علاوه بر ضرر و زیان مالی ممکن است باعث صدمه جانی نیز بشوند. اما امروزه مقاومت شیشه ها نسبت به گذشته بالاتر رفته است و میزان تحمل دمایی آنها نیز بالاست.
سکوریت کردن شامل حرارت دهی به شیشه ها در کوره تا دمای ۷۰۰ درجه سانتی گراد است یعنی تا جایی که شیشه نرم شود و به حالت خمیر در آید. بعد از دادن این مقدار حرارت به شیشه ها، سپس هوای سرد را در دو طرف شیشه می دمند و لایه های رویی زودتر از لایه های میانی سرد میشوند و به این ترتیب شیشه مقاوم و نشکن میشود. انجام هر گونه برش، خراش و یا سوراخ کاری روی این درب ها پس از سکوریت شدن، باعث شکستن شیشه میشود به همین دلیل است که تمامی اقدامات برش و سوراخ کاری را قبل از سکوریت شدن انجام میدهند.
شیشه های سکوریت از نظر ضخامت با هم متفاوتند که هر کدام برای فضای مختلفی کاربرد دارد. ضخامت سکوریت عددی بین ۳ تا ۲۰ میلی متر است. همچنین شیشه های سکوریت دمای منفی۸۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد را تحمل میکند. سکوریت ها در انواع رنگ های برنزی، سفید سوپر کلیر، کاملا شفاف، نیمه شفاف باشدر، سبز، آبی، رنگ های دودی تولید میشود. شیشه های سکوریت بر اساس نیاز خریدار در اشکال شش گوشه، بیضی، دایره، مستطیل، مربع و … برش داده میشود.
شیشه سکوریت
اگر بخواهیم شیشه های سکوریت را با شیشه های معمولی با ضخامت یکسان بررسی کنیم باید بگوییم که شیشه های سکوریت نسبت به شیشه های معمولی با همان ضخامت ۵ برابر بیشتر در برابر شکستن مقاومت دارند.
شیشه های معمولی نسبت به تغییرات آب و هوا و دما حساس هستند و زودتر میشکنند اما سکوریت در برابر خوردگی، زنگ زدگی، حرارت، تغییرات اقلیمی و شکستن مقاومت میکنند. شیشه های معمولی در برابر فشار به سرعت میشکنند و به قطعات بزرگ خرد میشوند و باعث آسیب جدی و بریدگی یا حتی قطع عضومیشوند اما شیشه های سکوریت استاندارد خیلی مقاوم به ضربه و فشار هستند اما در صورتی که فشار وارده به آنها آنقدر زیاد باشد که موجب ترک خوردن آنها شود، ترک به کل شیشه منتقل میشود و همه ی شیشه به طور کامل فرو میریزد و به ذرات بسیار ریز که دارای لبه صاف و صیقلی هستند خرد میشوند که این ذرات باعث بریدگی و آسیب نمی شوند.
از لحاظ وزن و میزان شفافیت بین شیشه ی سکوریت و شیشه ی معمولی تفاوتی نیست.
شیشه های سکوریت از نظر ضخامت با هم متفاوتند که هر کدام برای فضای مختلفی کاربرد دارد. ضخامت شیشه های سکوریت عددی بین ۳ تا ۲۰ میلی متر است. همچنین شیشه های سکوریت دمای منفی۸۰ تا ۲۵۰ درجه سانتی گراد را تحمل میکند. شیشه های سکوریت در انواع رنگ های برنزی، سفید سوپر کلیر، کاملا شفاف، نیمه شفاف باشدر، سبز، آبی، رنگ های دودی تولید میشود. شیشه های سکوریت بر اساس نیاز خریدار در اشکال شش گوشه، بیضی، دایره، مستطیل، مربع و … برش داده میشود.
شیشه سکوریت
امروزه استفاده از شیشه در صنعت ساخت و ساز بیشتر از گذشته مرسوم شده است. شیشه نور را به خوبی از خود عبور میدهد و نور ساختمان را تامین میکنند و باعث صرفه جویی در مصرف انرژی برای روشنایی محیط میشود. برای پارتیشن بندی فضا نیز میتوان ازشیشه استفاده کرد.
مزیت تقسیم بندی با شیشه ی سکوریت این است که از فضا استفاده ی بیشتری میشود و دسترسی به قسمت های مختلف نیز راحت تر است. از درب های شیشه سکورت نیز برای ورودی بانک ها، بیمارستان ها، فروشگاه ها، مجتمع های مسکونی و هتل ها و… استفاده میشود.استفاده از شیشه های سکوریت فقط محدود به صنعت ساخت و ساز نیست امروزه این شیشه های نشکن و مقاوم در زمینه های مختلفی کاربرد دارند.
شیشه درب های اتوماتیک سکوریت هستند و از این نوع درب شیشیه ای برای مکان های پر رفت و آمد استفاده میشود. درب های اتوماتیک برای باز و بسته شدن نیازی به نیروی دست انسان ندارند و سنسورها افراد یا اشیایی که در نزدیکی درب هستند را تشخیص میدهند و درب باز و بسته میشود. درب های اتوماتیک امروزه جایگاه مهم و ویژه ای در میان درب های ورودی دارند.
از درب های اتوماتیک برای مکان های شلوغی مثل مراکز خرید، بانک ها، بیمارستان ها، فروشگاه ها، آزمایشگاه ها و … استفاده میشود. درب های شیشه ی سکوریت اتوماتیک زیبا و چشم نواز هستند و چون شفاف هستند فضای داخل از بیرون نیز دیده میشود. امنیت این درب ها بالاست و امکان شکسته شدن شان نیز کم است مگر اینکه تحت فشار نیروی زیادی قرار بگیرند. ایران اتوماتیک تولید کننده انواع درب های اتوماتیک شیشه ای از بهترین و مقاوم ترین شیشه یعنی شیشه ی سکوریت است. پس از ثبت سفارش درب با احتیاط و دقت کافی توسط شرکت ایران اتوماتیک نصب میشود و نگرانی از بابت شکسته شدن و آسیب به درب را نداشته باشید زیرا کارکنان این شرکت در این امور متبحر و کاربلد هستند.
شیشه سکوریت
بیشتر بخوانیم : تعمیرات انواع درب اتوماتیک
شیشه ی خودرو ها را از سکوریت میشازند تا د صورت بروز حادثه راننده و سرنشینان آسیب کمتری میبینند.
صفحه نمایش لپ تاپ ها و گوشی ها را نیز از سکوریت میسازند. این وسایل در معرض ضربه هستند، وظیفه ی شیشه های سکوریت محافظت از صفحه نمایش در برابر شکستن و خراشیده شدن است.
شیشه ی گازها نیز از سکوریت است زیرا این شیشه ها در برابر حرارت و فشار مقاوم هستند.
میز پذیرایی از جنس سکوریت علاوه بر زیبایی که به آشپزخانه میدهند، در برابر خراش و حرارت و فشار مقاوم هستند.
پانل های خورشیدی از جنس سکوریت نیز مقاوم به گرما و حرارت و تغییرات آب و هوایی هستند.
طبقات و درب یخچال های فروشگاه ها چون مدام در معرض سرما هستند از شیشه ی سکوریت ساخته میشوند. شیشه ی سکوریت به خاطر شفافیت و دید کافی که میدهد باعث میشود داخل یخچال نیز به خوبی دیده شود و مشتریان همه ی اجناس درون یخچال را میبینند و انتخاب میکنند.